Band 09 met weinig zegelkundige gegevens, heeft Buchelius een aantal documenten gecopiëerd en waar aanwezig de afgedrukte zegels nagetekend. Om dit werk enigszins te verminderen verwijst hij naar andere Banden als hij hetzelfde zegel al heeft nagetekend en afgebeeld. Zo bleven er in Band 09 nog 22 nagetekende zegels over.

Meerdere zegels per document heb ik zowel als geheel en per zegel opgenomen. De relatieve groottes van de zegels zijn dan in het “geheel” te vinden, terwijl kleinere zegels afzonderlijk zijn vergroot. Sommige zegelafbeeldingen werden bewerkt.

Het jaar van het opmaken/zegelen van een document wordt vaak aangegeven, de dag als “de dinsdag na Vrouwen Annunciatie dach” (25 maart) 1398? Maar op welke weekdag viel 25 maart 1389? Er zijn programma’s die een antwoord op de vraag geven. Maar de antwoorden zijn niet eensluidend. Dat wil zeggen dat we niet de datum van de “dinsdag” kunnen berekenen. Hoe dan ook ik maakte gebruik van ëeuwigdutrnfe kalender-ZeelandNet.

Misschien is het interessant twee zegels te vermelden: een zegel van Koningin Elizanet I en een zegel van Ralph Leycester.