Kwartierstaat van Harm Anton en Ninette Corine Zeven

Omdat een kwartierstaat vele onbekende verwanten oplevert, kan een samensteller niet alleen afhankelijk van eigen onderzoek zijn, maar ook van de onderzoeksresultaten van anderen. Door de veelheid aan gegevens is men niet in staat om alle secondaire bronnen te controleren. Hoe verder terug in de tijd het onderzoek vordert hoe vaker de ouders van een…

Read More

Seven-Zeven-Zeeven: geschiedenis en genealogieën van twee families uit de Groninger veenkoloniën

In 1950 ben ik op 17-jarige leeftijd begonnen met genealogisch onderzoek. Ik werd hierdoor aangespoord door de in de boekenkast van mijn ouders staande exemplaren van de Groninger Volksalmanak. Deze waren afkomstig uit het ouderlijke huis van mijn vader. In deze Volksalmanakken uit ca 1900 had Zee, oud-burgemeester van Veendam artikelen geschreven over Veenkoloniale families….

Read More

Huize Larxenpas te Eefde onder Gorssel, 1883

Arnoldus Gerhardus Huender, architect van de Larxenpas in 1853. Hij woonde er tot 1884, het jaar dat zijn vrouw overleed. Hij verkocht het huis aan Gerrit Willem Dijkerman. Deze sloopte het in 1894. Het huis schijnt grote kamers gehad te hebben, want volgens een ooggetuige kon men in een kamer ‘met paard en wagen draaien’….

Read More