In 1950 ben ik op 17-jarige leeftijd begonnen met genealogisch onderzoek. Ik werd hierdoor aangespoord door de in de boekenkast van mijn ouders staande exemplaren van de Groninger Volksalmanak. Deze waren afkomstig uit het ouderlijke huis van mijn vader. In deze Volksalmanakken uit ca 1900 had Zee, oud-burgemeester van Veendam artikelen geschreven over Veenkoloniale families. Daarin stond de naam Zeuven. En de familierelatie Jacob Jans Seuven, getrouwd Meijke 2007 oud 74 jaar Weijdts. Hun dochter Albertijn Seuven 1950 oud 17 jaar trouwt in 1761 met Frans Franssen, bierbrouwer. Zoals gezegd, in 1950 ben ik voor het eerst een archief binnengestapt.

Lees en download het volledige artikel.

De laatste hoofdstukken eindigen met levende personen en zijn in verband met de persoonsbescherming/privacy niet opgenomen.